Olihně s rukolou, rajčatovou salsou a špenátovými brambory

Recepty, Ryby

Suroviny

8 chapadel z olihní větších(pokud jsou menší tak 12)
4 stroužky česneku
rukola
3-4 čerstvá rajčata
sůl
pepř
olivový olej
petržel kadeřavá
čerstvý špenát
sójová omáčka
brambory
trochu másla

Postup přípravy receptu

  1. Salsa: Dáme vařit rajčata, tak na 10 minut od doby varu.

  2. Poté je oloupeme a nakrájíme na kostky.

  3. Dáme na pánev spolu s trochou olivového oleje a přidáme 1 velkou lžíci sójové omáčky a špetku soli. Necháme povařit 10-15 minut.

  4. Olihně omyjeme a pokud nejsou vyčištěné vykucháme aby vevnitř nezbylo nic.

  5. Nesolíme ani nepepříme a na olivovém oleji orestujeme ze všech stran deset minut (ne dlouho, byly by tuhé).

  6. Brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do měkka.

  7. Špenát spaříme vřící vodou a déme na pánev spolu s na jemno nakrájeným česnekem.

  8. Restujeme pět minut a přidáme s máslem k bramborám a pořádně promícháme.

  9. Na závěr si připravíme dip.

  10. Nasekáme na jemno petržel a česnek a promícháme s olivovým olejem a dvěma špetkami soli.

  11. Na talíř dáme salsu, na něj rukolu, na to olihně a potřeme je dipem.

  12. Servírujeme se špenátovým bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!