Okurkovo-avokádová studená omáčka

Recepty, Saláty

Suroviny

2 zralá avokáda
1 salátová okurka
1 stroužek česneku
1 lžička zelené kari pasty
1 šalotka
1/2 lžičky nadrobno nasekaného galangalu (lze nahradit zázvorem)
1/4 lžičky mletého římského kmínu
1/4 lžičky drcených semínek koriandru
10 lístků máty
1/2 svazku koriandru
přírodní bílý jogurt dle potřeby
šťáva asi ze 2 limetek
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Okurku oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky (kousek okurky ponechejte na ozdobu neloupanou). Avokádo vypeckujte, oloupejte a nakrájejte. Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek nadrťte. Dejte do mixéru, přidejte bylinky, galangal, koření a limetkovou šťávu.

  2. Rozmixujte dohladka, přidejte jogurt dle požadované konzistence, ochuťte solí a cukrem, případně limetkovou šťávou.

  3. Podávejte vychlazené s na plátky nakrájenou okurkou, výborné se salátem z mořských řas wakama nebo zředěná vodou a s větším množství jogurtu, jako studená polévka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!