Okouník mořský na pórkové slámě

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g okouna mořského (4 filety)
citronový pepř
sůl
hl. mouka
pórek
přepuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Filety, které jsou bez kůže a chlazené, bohatě nasolíme a vetřeme do filetů citronový pepř.

  2. Na pánev dáme rozpustit přepuštěné máslo a filety lehce poprášené hladkou moukou opékáme z obou stran do zlaté barvy.

  3. Opékáme pomalu, neboť díky přepuštěnému máslu se nám filety nebudou přepalovat.

  4. Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout v másle a poté podáváme na pórkové slámě, kterou si připravíme tak, že cca 10 cm špalík pórku podélně překrojíme a poté nakrájíme opět podélně na tenké proužky (slámu). Příloha dle chuti – výborné jsou šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!