Obrácený koláč s cibulí, ořechy a žampiony

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

5 cibulí nakrájených na šestinky
3 lžíce olivového oleje
200 g drobných krémových (hnědých) žampionů (rozpůlte)
2 lžičky třtinového cukru
50 g vlašských ořechů
100 g sýra s modrou plísní (rozdrobeného)
sůl
čerstvě mletý pepř
250 g listového těsta

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli a na mírném ohni 20 minut opékejte, aby změkla a trochu se zbarvila. Přidejte houby, cukr, sůl a pepř. Solte málo, sýr je slaný. Za stálého míchání 5 minut zvolna opékejte a přisypte ořechy.

  2. Kulatou formu o průměru 20-25 cm vyložte pečícím papírem, na dno vložte směs z pánve a lehce přitiskněte. Posypte rozdrobeným sýrem. Z těsta vyválejte kruh o průměru o 5 cm větším, než má forma a položte jej na náplň. Použila jsem těsto chlazené a po rozvinutí jsem na něj položila formu a správný tvar odřízla podle dna.

  3. Okraje těsta vmáčkněte dovnitř dolů a pečte cca 35-40 minut dozlatova na zhruba 200°C. Nechte pár minut chladnout ve formě, vyklopte na talíř, nakrájejte a můžete podávat se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!