Obrácený jablkový koláč II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 kg nastrouhaných jablek
- 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
- mletá skořice
- krupicový cukr
- sáček vanilkového cukru
- čokoláda na vaření
- kousek másla
- Na těsto:
- 4 vejce
- 4 lžíce krupicového cukru
- 4 lžíce hrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Postup Obrácený jablkový koláč II.
Postup přípravy receptu
-
Na menší plech dáme pečící papír. Na něj nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, cukrem, vanilkovým cukrem a nasekanými ořechy.
Nahoru nalijeme těsto, které si připravíme vyšleháním vajec s cukrem do pěny a postupným přidáváním mouky s práškem do pečiva.
Dáme do trouby na 180° - 200°C. Pečeme, než těsto zrůžoví a odlepí se od okraje plechu. Pro jistotu hotovost těsta vyzkoušíme zapíchnutím párátka do středu. Pokud se na párátko těsto nelepí - je hotovo.
Koláč vyndáme z trouby a necháme asi 15 min. na plechu. Potom vyklopíme (jablka máme nahoře!), opatrně sundáme pečící papír, necháme ještě chvíli vychladnout a potřeme rozpuštěnou čokoládou s máslem.