Obrácený jablkový koláč II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg nastrouhaných jablek
2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
mletá skořice
krupicový cukr
sáček vanilkového cukru
čokoláda na vaření
kousek másla
Na těsto:
4 vejce
4 lžíce krupicového cukru
4 lžíce hrubé mouky
1 prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Na menší plech dáme pečící papír. Na něj nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, cukrem, vanilkovým cukrem a nasekanými ořechy.

  2. Nahoru nalijeme těsto, které si připravíme vyšleháním vajec s cukrem do pěny a postupným přidáváním mouky s práškem do pečiva.

  3. Dáme do trouby na 180° - 200°C. Pečeme, než těsto zrůžoví a odlepí se od okraje plechu. Pro jistotu hotovost těsta vyzkoušíme zapíchnutím párátka do středu. Pokud se na párátko těsto nelepí - je hotovo.

  4. Koláč vyndáme z trouby a necháme asi 15 min. na plechu. Potom vyklopíme (jablka máme nahoře!), opatrně sundáme pečící papír, necháme ještě chvíli vychladnout a potřeme rozpuštěnou čokoládou s máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!