Obrácený jablečný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 balení listového těsta
12 lžic moučkového cukru
1 kg jablek (tvrdých navinulých)
120 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Dno koláčové formy rovnoměrně pokryjeme deseti lžícemi cukru a zalijeme trochou vody.

  2. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a dílky vložíme na cukr.

  3. Jablka zalijeme 100 g rozpuštěného másla.

  4. Formu postavíme na oheň a opatrně zahříváme.

  5. Mícháme a obalujeme jablka ve zkaramelizovaném cukru. Až trochu změknou, sejmeme je z ohně.

  6. Jablka lehce nadzdvihneme a přidáme k nim zbývající máslo.

  7. Posypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 200°C. Těsto vyválíme a jablka jím zakryjeme.

  8. Pečeme 25 minut, vyklopíme a podáváme teplé nebo studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!