Obrácené řízky podle Veverky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 kg vepřové pečeně (kuřecí jsem dělala také)
4 cibule
20 dkg anglické slaniny
hořčice
sůl
paprika sladká
sádlo, olej
strouhanka
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Okořeníme a potřeme hořčicí. Nakrájíme cibuli a polovinu jí dáme na dno pekáče a přidáme pár plátků slaniny. Rozpálíme pánev a maso začínáme obalovat. Nejprve ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích, dáváme je rovnou do rozpálené pánve se sádlem nebo olejem, smažíme dozlatova.

  2. Vyndáváme do přichystaného pekáče. Jak máme všechny řízky hotové, posypeme cibulí a poklademe slaninou. Dáme do trouby na 200 stupňů, asi na 30 minut.

  3. Podáváme s bramborami nebo kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!