Obalovaný špiz se sýrem a kuřecím masem s bramborovou kaší

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecího nebo krůtího masa
200 g tvrdého sýra Gouda
3 vejce
1 kelímek tekuté smetany
hladká mouka
strouhanka na obalení
2 kg brambor
1 plný hrnek mléka
sůl
pepř
Na dochucení a dozdobení:
6 koleček salátové okurky
1 česneková bageta (2 až 3 plátky na porci jidla)

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na středně velké kostky, osolime a lehce opepříme. Sýr nakrájíme na kostky. Na špejle se napichuje nejdříve maso, pak sýr a střídavým postupem doplnime vsechny špejle. Špizy máme hotové a všechny vedle sebe na talíři přípravné.

  2. Mezitim oloupeme brambory, omyjeme je a nakrájíne na půlky a dáme vařit na 20 min do osolené vody. Bagetu opečeme v troubě mirně do hněda při 150°C.

  3. Do talířů dáme mouku, vajíčka s trochu smetany (jemně osolime a rozšleháme vidličkou) a strouhanku. Špízy obalíme stejným postupem jako když obalujeme řízky.

  4. Špízy opečeme na rozpáleném oleji do zlatova jako řízek, na mírném stupni, aby maso stihlo změknout.

  5. Z hotových uvařenych brambor odstraníme vodu, do horkých brambor dáme lžíci másla a přikryjeme pokličkou než se máslo rozpusti. Pak rozmixujeme brambory s máslem a přidáváme mléko. Můžete i studené. Rozmixujeme kaši do hladka bez hrudek.

  6. Obalený špíz a kaši naservírujeme na talíř, kaši posypeme sušenou cibulkou,,ozdobíme salátovou okurkou a česnekovou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!