Nudlový nákyp s makrelou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

150 g mouky
1 vejce
2 lžíce vody
Omáčka:
1 malá cibule
2 lžíce oleje
1 vrchovatá lžička hladké mouky
vývar z 1/4 kostičky masoxu v 1 dcl vody
5 lžic kečupu
100 g masa z uzené makrely
1 lžička oregana
50 g másla na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vejce a vody zaděláme těsto, vyválíme placku, usušíme a rozkrájíme na nudličky cca 50x6 mm. Vaříme 12 minut, potom propláchneme a scedíme.

  2. V rendlíčku osmažíme na oleji cibulku, přidáme hladkou mouku a necháme mírně zezlátnout. Zalijeme vývarem, za stálého míchání přidáme kečup a oregano.

  3. V míse smícháme těstoviny s omáčkou a malými kousky masa z makrely. Vložíme do vymazaného pekáčku a zapečeme 30 minut při teplotě 180°C. Na talíři posypeme čerstvou okurkou a balkánským sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!