Nudlová s kvasnicovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

Na knedlíčky:
15 dkg kvasnic
lžíce oleje
vejce
sůl
pepř
strouhanka
hladká mouka
2 stroužky česneku
5 dkg Loveckého salámu
proužek slaniny
Polévka:
petržel
mrkev
celer
pórek
malá cibule
domácí nudle
libeček
petrželová nať
pažitka
máslo
hrstička bílých hub
hovězí kost
sůl
pepř
masox nebo Podravka

Postup přípravy receptu

  1. Knedlíčky: Kvasnice upražíme na lžíci oleje do hněda. Umeleme česnek, lovečák a špek. l vejce. Vše smícháme se strouhankou a hladkou moukou v poměru 3 díly strouhanky na 1 díl mouky. Čím více mouky, tím jsou knedlíčky tužší a drží pohromadě. Osolit a opepřit mletým barevným pepřem. Z tuhé směsi uděláme knedlíčky velikosti vlašského ořechu a necháme uležet do druhého dne.

  2. Polévka: Vaříme kosti s kořenovou zeleninou s cibulí a houbami. Mrkev nakrájíme do polévky. Kosti, cibuli, petržel a celer vyhodit. Přidat podravaku nebo masox, sůl, pepř. Pak dáme knedlíčky, několik proužků pórku a vaříme 10 minut. Pak nudle, které předtím upražíme na másle do zlatohněda. Bylinky. Povařit 2 minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!