Nudličky na tymiánu v máslové šťávě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřového masa
1 cibule
2 mrkve
olej
350 ml vývaru
sůl
pepř
několik snítek čerstvého tymiánu
100 g másla
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky, mrkev na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a mrkev a orestujeme, dokud cibulka nezezlátne a mrkev nezačne pouštět do oleje oranžovou barvu. Až pak do hrnce přidáme masové nudličky, které zprudka opečeme. Osolíme a opepříme, vlijeme vývar, přidáme lístky tymiánu a dusíme do změknutí masa.

  2. Máslo obalíme v hladké mouce a dáme do hrnce k masu, šťávou mícháme, dokud se máslo s moukou dokonale nerozpustí. Vaříme na mírném plameni ještě asi 20 minut, podle potřeby podlijeme nebo přebytečnou tekutinu vydusíme do požadované hustoty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!