Novoroční čočka s uzeným

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 g červené čočky
4 plátky uzené kladenské pečeně
2 velké cibule
3 vejce (bílky + 1 žloutek)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Orestujeme dozlatova na pánvi (nasucho).

  2. Mezitím si dáme vařit čočku (kvůli barvě můžeme přidat 1 lžičku kari nebo kurkumy, ale ne pokud je to jídlo pro děti).

  3. Bílky si lehce rozšleháme, vlijeme na pánev a vidličkou uděláme cákance rozšlehaným žloutkem (nesmí být vyšlehaný do pěny).

  4. Potom už si jen na pánvi dozlatova opečeme maso a naservírujeme. Kdo má jak rád, může si případně dosolit, ale mně maso přišlo slané dost, takže jsem jen jídlo trochu opepřila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!