Netradiční pečená krkovička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kg krkovičky bez kosti
- 2 sáčky kořenové emulze medovo-pikantní (od firmy avokado)
- plátky šunky
- plátky sýra
- žampiony
Postup Netradiční pečená krkovička
Postup přípravy receptu
-
Pekac v ktorom budeme piect vystelieme alobalom. Do krkovicky urobime hlboke zarezy asi v 6 cm odstupoch, tak aby sme ju neprerezali.
Polozime ju do pekaca a bohate napacujeme aj v zarezoch koreniacou emulziou. Nechame odstat do druheho dna.
Na druhy den do zarezov vlozime platok makkej udeniny, platok syra a naplatkovane zampiony. Alobal uzavrieme a dame piect do vyhriatej rury. Pred dopecenim alobal roztvorime a nechame zapiect.
Rezeme zosikma kde sa nam ukaze pekna mozaika. Ako prilohu podavam pecene zemiaky.