Netradiční pečená krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kg krkovičky bez kosti
2 sáčky kořenové emulze medovo-pikantní (od firmy avokado)
plátky šunky
plátky sýra
žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Pekac v ktorom budeme piect vystelieme alobalom. Do krkovicky urobime hlboke zarezy asi v 6 cm odstupoch, tak aby sme ju neprerezali.

  2. Polozime ju do pekaca a bohate napacujeme aj v zarezoch koreniacou emulziou. Nechame odstat do druheho dna.

  3. Na druhy den do zarezov vlozime platok makkej udeniny, platok syra a naplatkovane zampiony. Alobal uzavrieme a dame piect do vyhriatej rury. Pred dopecenim alobal roztvorime a nechame zapiect.

  4. Rezeme zosikma kde sa nam ukaze pekna mozaika. Ako prilohu podavam pecene zemiaky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!