Nepravý šoulet z hrachu a pohanky (bezlepkový)

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g sušeného hrachu (zelený nebo žlutý, případně i loupaný půlený)
1 hrnek pohanky (pohankové kroupy)
kostka zeleninového bujonu
3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sůl
pepř
3 velké cibule
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hrách přes noc namočíme, druhý den vodu vyměníme za čerstvou a v té hrách uvaříme doměkka (cca 40 minut).

  2. Pohanku propereme, zalijeme 1.5 hrnkem vody, přidáme zeleninový bujon (nebo směs bylinek a sušené zeleniny), prolisovaný česnek a majoránku a přivedeme k varu. Ihned odstavíme ze sporáku, přiklopíme pokličkou a zabalíme na 20 minut do peřin.

  3. Cibuli pokrájíme na drobné kousky a na oleji orestujeme dozlatova.

  4. Uvařený hrách slijeme a smícháme s pohankou, promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané osmaženou cibulkou, buď jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu, uzenině či vajíčkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!