Nepečený moučník

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 balíčky Piškotů (OPAVIA)
3 kelímky zakysané smetany
1 kelímek šlehačky
ovoce:
meruňky
jahody
borůvky
4 vanilkové cukry

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu a vanilkový cukr.

  2. Do dortové formy rozložíme celofán nebo alobal a na něj poskládáme vrstvu piškotů, ovoce a šlehačkového krému.

  3. Vrstvy střídáme, zakončíme piškoty, které pokapeme šťávou z kompotu.

  4. Zatížíme a dáme do chladničky nejméně na dvě hodiny, nejlépe však přes noc.

  5. TIP: Hotový moučník lze ozdobit šlehačkou a posypat mletými ořechy nebo strouhanou čokoládou


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!