Nepečený kokosový suk
Recepty, CukrovíPostup Nepečený kokosový suk
Postup přípravy receptu
-
Smícháme kokos, sušené mléko a kondenzované slazené mléko, propracujeme rukou, trošku se nám to bude lepit. Do zhruba 1/3 vpracujeme kakao a chvíli dáme do chladničky.
Na mikroténovou fólii si rozprostřeme bílou hmotu, z kakaové hmoty uděláme váleček, dáme doprostřed a spojíme pomocí mikrotenu do válečku. Krájíme až po vychlazení a ztuhnutí pilkovým nožem na řezy, váleček můžeme ještě před krájením posypat kokosem a poprášit sušeným mlékem, aby se nelepil.
Řezy nejsou úplně moc tuhé, ale nám chutnají. Je pravda, že si musíme poradit s lepivou hmotou, takže ruce navlhčit vodou, nebo olejem nebo poprášit sušeným mlékem, ale zase to není taková hrůza. Dělala jsem z poloviční dávky.