Nepečený jahodový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

450 g čerstvých jahod
6 kusů piškotového těsta nebo sáček piškotů
jahodový džem
4 lžíce jablečného džusu
1 malý citron
300 ml smetany na šlehání
3 lžíce mléka
1/2 lžíce vanilkového cukru
2 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájejte na polovinu jahody, několik nechte celých, rozpůlené jahody dejte do mísy. Piškoty potřete džemem a potom je slepte k sobě. Slepené piškoty rozkrájejte na malé kousky.

  2. Vložte piškoty do mísy a pečlivě promíchejte s jahodami, vše zalijte jablečným džusem. Zakryjte mísu potravinovou fólií, dejte ji do ledničky alespoň na 3 hodiny.

  3. Nastrouhejte citronovou kůru. Do mísy nalijte smetanu, přidejte mléko, kůru, vanilkový prášek a cukr. Vše šlehejte dobře několik minut, dokud se nevytvoří pěna, neměla by být moc tuhá.

  4. Rozetřete šlehačkovou pěnu po celém povrchu vychlazeného dortu a ozdobte celými zbylými jahodami. Podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!