Nepečený jahodový dort
Recepty, DortySuroviny
- 450 g čerstvých jahod
- 6 kusů piškotového těsta nebo sáček piškotů
- jahodový džem
- 4 lžíce jablečného džusu
- 1 malý citron
- 300 ml smetany na šlehání
- 3 lžíce mléka
- 1/2 lžíce vanilkového cukru
- 2 lžíce cukru
Postup Nepečený jahodový dort
Postup přípravy receptu
-
Nakrájejte na polovinu jahody, několik nechte celých, rozpůlené jahody dejte do mísy. Piškoty potřete džemem a potom je slepte k sobě. Slepené piškoty rozkrájejte na malé kousky.
Vložte piškoty do mísy a pečlivě promíchejte s jahodami, vše zalijte jablečným džusem. Zakryjte mísu potravinovou fólií, dejte ji do ledničky alespoň na 3 hodiny.
Nastrouhejte citronovou kůru. Do mísy nalijte smetanu, přidejte mléko, kůru, vanilkový prášek a cukr. Vše šlehejte dobře několik minut, dokud se nevytvoří pěna, neměla by být moc tuhá.
Rozetřete šlehačkovou pěnu po celém povrchu vychlazeného dortu a ozdobte celými zbylými jahodami. Podáváme vychlazený.