Nepečený dort s jahodami a bílou čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Spodní vrstva:
200 g Bebe sušenek
80 g másla
Prostřední vrstva:
200 g bílé čokolády
350 ml smetany ke šlehání (min. 30% tuku)
1 lžička vanilkového aroma
1 balíček mleté želatiny (10 g)
100 ml vody
Vrchní vrstva:
300 g jahod
50 g cukru
200 ml smetany na šlehání (min. 30% tuku)
10 g mleté želatiny
100 ml vody
několik jahod na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rozemleté sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, namačkáme do dortové formy vymazané máslem a dáme na 20 minut do lednice.

  2. Mezitím očistíme a pokrájíme jahody a spolu s cukrem dáme do kastrůlku, kde je zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Pak odstavíme, rozmixujeme a přidáme želatinu, připravenou podle návodu na obalu. Dobře promícháme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

  3. Připravíme střední vrstvu. Do větší misky nalijeme 150 ml smetany na šlehání a vanilkové aroma, do toho nalámeme bílou čokoládu a dáme do mikrovlnné trouby, dokud se čokoláda nerozpustí. Potom přimícháme želatinu připravenou podle návodu na obalu a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Poté do této směsi vmícháme 200 ml smetany, kterou jsme vyšlehali, nalijeme přes vrstvu sušenek v dortové formě a dáme znovu do lednice, asi tak na 45-60 min.

  4. Stejně tak vmícháme ušlehanou smetanu i do zchladlých jahod a nalijeme na ztuhlou bílou vrstvu. Pak dáme do lednice ztuhnout minimálně na 3 hodiny. Poté nakrájíme, zdobíme čerstvými jahodami a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!