Nepečený dort AMAROUN
Recepty, DortySuroviny
- * Na náplň:
- * 200 ml smetany ke šlehání
- * 300 ml zakysané smetany
- * 4 lžíce moučkového cukru
- * 1 balení piškotů
- * Na ozdobu:
- * 2 ks kiwi
- * 8 ks jahod
- * Na polevu:
- * 10 g želatiny
Postup Nepečený dort AMAROUN
Postup přípravy receptu
-
Kiwi zbavíme slupky, nakrájíme na kolečka a jahody rozkrojíme na půl. Připravíme si dle návodu želatinu. Použila jsem práškovou želatinu ze sáčku (10g). Rozpustí se v 250ml vody se třemi lžícemi cukru a přivede se k varu. Minutu se povaří a odstaví.
Amarounovou formu otočíme obráceně, nalijeme do ní mírně zchládlou želatinu a na střídačku do ní zasadíme kiwi a jahody.
Dále si ušleháme smetanovou hmotu ze šlehačky, přidáme do ní zakysanou smetanu a moučkový cukr. Vše promícháme. Do formy na připravenou želatinu (která je už ztuhlá) s ovocem dáme vrstvu smetanové hmoty. Na to rozložíme piškoty, opět na to dáme smetanovou hmotu, poklademe ovocem a zakryjeme zbytkem smetanové hmoty. Poslední vrstvou jsou piškoty.
Formu uzavřeme a tak jak ji máme dnem vzhůru dáme do lednice přes noc ztuhnout. Na druhý den formu otočíme, opatrně otevřeme a ihned podáváme. Na dozdobení můžeme použít šlehačku ve spreji.