Nepečený dort AMAROUN

Recepty, Dorty

Suroviny

* Na náplň:
* 200 ml smetany ke šlehání
* 300 ml zakysané smetany
* 4 lžíce moučkového cukru
* 1 balení piškotů
* Na ozdobu:
* 2 ks kiwi
* 8 ks jahod
* Na polevu:
* 10 g želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Kiwi zbavíme slupky, nakrájíme na kolečka a jahody rozkrojíme na půl. Připravíme si dle návodu želatinu. Použila jsem práškovou želatinu ze sáčku (10g). Rozpustí se v 250ml vody se třemi lžícemi cukru a přivede se k varu. Minutu se povaří a odstaví.

  2. Amarounovou formu otočíme obráceně, nalijeme do ní mírně zchládlou želatinu a na střídačku do ní zasadíme kiwi a jahody.

  3. Dále si ušleháme smetanovou hmotu ze šlehačky, přidáme do ní zakysanou smetanu a moučkový cukr. Vše promícháme. Do formy na připravenou želatinu (která je už ztuhlá) s ovocem dáme vrstvu smetanové hmoty. Na to rozložíme piškoty, opět na to dáme smetanovou hmotu, poklademe ovocem a zakryjeme zbytkem smetanové hmoty. Poslední vrstvou jsou piškoty.

  4. Formu uzavřeme a tak jak ji máme dnem vzhůru dáme do lednice přes noc ztuhnout. Na druhý den formu otočíme, opatrně otevřeme a ihned podáváme. Na dozdobení můžeme použít šlehačku ve spreji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!