Nepečený cheesecake s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
200 g máslových sušenek
70 g másla
3 lžíce rumu
Krém:
1 tvaroh
1 šlehačka
1 mascarpone
2 tabulky bílé čokolády
Ovocný přeliv:
míchané ovoce lesní nebo zahradní směs
2-4 lžíce cukru podle chuti
trošku solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme, rukou propracujeme s máslem a rumem.

  2. Namačkáme do kulaté pečícím papírem vyložené dortové formy 22cm.

  3. Šlehačku lehce vyšleháme, přidáme tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou zchlazenou čokoládu a lehce vyšleháme.

  4. Nalijeme na sušenky a dáme do druhého dne do lednice.

  5. Ovoce /mražené/ zahřejeme, osladíme a lehce zahustíme solamylem, rozmíchaným v trošce vody. Chladným zdobíme každý díl dortu na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!