Neodolatelná křidýlka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích křídýlek
1 větší cibule
6 plátků anglické slaniny
2 pláty šunky (nemusí být)
2 lžíce octa
4 lžíce sójové omáčky
4 lžíce bílého vína
6 stroužků česneku
1 lžička zázvoru
100-200 ml kuřecího vývaru
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Křidýlka si opláchneme, vysušíme, popepříme a osolíme.

  2. Do misky si uděláme marinádu a smícháme vše: Ocet, sójová omáčka, víno, propasírovaný česnek, zázvor, promícháme a křídýlka do této marinády potopíme, můžeme dát i část vývaru a necháme je 1 hodinu, lépe celou noc marinovat.

  3. Poté si do pekáčku položíme 3 anglické slaniny, na ní poskládáme křidýlka a na ně dáme znova 3 pláty anglické slaniny. Já měla 2 větší kusy šunky, tak jsem je použila ještě na anglickou slaninu.

  4. Cibuli si nakrájíme na kolečka, všechno jí posypeme, podlijeme trochou vývaru a dáme péct.

  5. Během pečení dolijeme vývar a poléváme jím křidýlka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!