Nelince k svátku

Recepty, Zdobení

Suroviny

Korpus:
6 bílků
22 dkg krupice cukr
6 žloutků ale postupně
32 dkg polohrubé mouky
22 dkg mouky
10 dkg mletých ořechů
6 lžic horké vody
Krém:
1 l mléka
3 vanilkové pudinky
2 vanilkový cukr
1 máslo
1 Hera
cukr
Marcipán:
20 dkg mletého cukru
10 dkg sušeného mléka
vodu (opatrně, aby byl tvárný skoro jak plastelína)

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: bílky vyšlehat a pak přidávat cukr krupice, pak postupně 6 žloutků. Pak ručně vmíchat mouku, ořechy a horkou vodu.

  2. Krém: do mléka dáme pudinky, vanilkové cukry a cukr a uvaříme hustý pudink, vyšleháme máslo a tuk Hera a pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme. Nakonec dáme rum.

  3. Těsto upečeme v nějaké misce, vychladlé 2x překrojit, spodní díl potřít marmeládou, krémem a pak ještě jednou. Potom potahujeme marcipánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!