Nekynuté mini koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hl. mouky
2 žloutky
30 g droždí
1,5 lžíce cukru
5 lžic mléka
130 g másla
60 g sádla
lžička rumu
citronová kůra
špetka soli
náplň maková:
mák
cukr
horké mléko
skořice
citronová kůra
tvarohová:
tvaroh
žloutek
cukr
citronová kůra
sníh z 1 bílku
povidlová:
povidla
cukr
skořice
strouhaný perník
rum
Drobenka:
120 g polohrubě mouky
100 g másla
100 g cukru moučka
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. V teplém mléce, trochu cukru a droždí uděláme kvásek. Necháme vykynout. Na vál si připravíme mouku, žloutky, sůl, nastrouhaný tuk, cukr, kůru a rum. Vypracujeme společně s kváskem hladké, nelepivé těsto.

  2. Zabalíme a dáme na půl hodiny do lednice. Mezitím si připravíme náplně a drobenku. Těsto vytáhneme, znovu propracujeme a rozdělíme na půl.

  3. Z každé poloviny uděláme váleček a nakrájíme na stejné kousky. Zkaždého kousku uděláme kuličku asi 3-4 cm. Do každé kuličky uděláme třeba štamprličkou (namočenou do mouky) důlek.

  4. Naplníme libovolnou náplní a okraje pomažeme rozšlehaným vejcem. Nahoru dáme drobenku a ihned vkládáme do vyhřáté trouby na 180 st. Pečeme do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!