Nekynuté karamelové koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
100 ml majonézy
150 ml oleje
250 ml mléka
2 žloutky
1 kostka droždí
2 lžíce cukru
sůl
citronová kůra
rozšlehané vejce
drobenka:
150 g polohrubé mouky
100 g ml cukru
100 g másla
karamelové salko:
100 g másla
2 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme kvásek z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí.

  2. Po vykynutí kvásku umícháme ze všech přísad hladké těsto. Ihned, bez kynutí odkrajujeme lžíci kousky těsta.

  3. Na každý kousek dáme přiměřeně karamel.

  4. Zabalíme a když to držíme v tom spoji namočíme druhou stranu do vajíčka a do drobenky, která se nalepí.

  5. Dáme na plech a hned do trouby.

  6. Pečeme do růžové barvy.

  7. Po upečení je pomažeme ještě teplé rozpuštěným máslem s rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!