Nejopravdovější slovenský guláš od Evosheeka

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 lžíce oleje
100 g anglické slaniny
2 cibule
500 g hovězího masa
1 l hovězího vývaru
mletá paprika
kmín
podle potřeby voda
100 g bryndzy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na kostky nakrájenou slaninu osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme lehce do zlatova.

  2. Přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem a dusíme do té doby, než se voda vydusí.

  3. Důkladně promícháme a opět podlijeme a dusíme do té doby, než se voda vydusí. Opět důkladně promícháme, zaprášíme mletou paprikou a kmín a podlijeme vodou a dusíme do té doby, než se voda vydusí. V této fázi už by mělo být maso měkké.

  4. Opět důkladně promícháme, a podlijeme vodou, uvedeme do varu, lehce provaříme a přidáme bryndzu. Tou guláš zahustíme a dochutíme. Podaváme s haluškami a zdobíme na kostičky nakrájenou paprikou a zbytkem bryndzy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!