Nejlepší stehna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

stehna dle počtu strávníků
máslo
jarní cibulka
sůl
pepř
grilovací koření
směs na kuře
sladká paprika
bazalka
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Stehna omyjeme, očistíme a trochu nařízneme kůži. Pracovní desku si posypeme kořením, stehna v koření pořádně obalíme ze všech stran.

  2. Do pekáčku si dáme pár plátků másla, nakrájenou jarní cibulku a pak tam dáme stehna, ještě na každé stehýnko dáme plátek másla a dáme na 15 minut přikryté péct.

  3. (Troubu si rozehřívám na 200°C). Potom z trouby vytáhneme, podlijeme vodou, polijeme stehýnka a dáme péct, dokud nejsou měkká. Během pečení stehýnka ještě poléváme výpekem. Ke konci pečení dáme péct stehýnka bez vrchního dílu(alobalu), aby se udělala křupavá kůrčička. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší,nebo bramborama.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!