Nejlepší maková bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru
1 kypřící prášek
1 hrnek mletého máku
1 čajová lžička mleté skořice
1 hrnek mléka
1/4 hrnku oleje
2 celá vejce
trochu másla na vymazání formy
trochu mouky na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v míse smícháme dohromady všechny sypké ingredience, tzn. mouku, cukr, kypřící prášek, mák a skořici.

  2. Přidáme tekuté ingredience, tzn. mléko, olej, vejce a důkladně promícháme.

  3. Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a těsto do ní nalijeme. Formu vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!