Nejlepší dřevěnický štrúdl

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
1 žloutek
1 kelímek šlehačky
1 máslo
jablka
skořice
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, žloutek, máslo a šlehačku vypracovat v těsto a nechat odpočinout. Obvykle máslo nechám mírně změknout v mikrovlnce, aby se těsto dobře dělalo.

  2. Mezitím oloupat a nastrouhat jablka. Vyválet z těsta plát, pokrýt jablky, cukrem a skořicí, zavinout a dát péct. Zavinuji ho jen jako jednu vrstvu (jen ho přeložím). Mám tedy velmi nízký štrůdlík. Nemám totiž ráda takové to rozblemcané jablky nasáklé těsto uvnitř štrůdlu. Jedná se o velmi dobré těsto. Já sama moc klasický štrúdl nemusím, ale tento je výborný a peču ho často.

  3. Podávám ještě zatepla s vanilkovou zmrzlinou Carte Dor. Dost na tom celá rodina ujíždíme:-)... a kdo u nás tenhle štrůdl ochutnal, vždy chtěl recept.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!