Nejlepší čokoládový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g hořké čokolády
6 vajec
115 g másla
115 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni.

  2. Mezitím u všech vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky vyšleháme s cukrem.

  3. Rozpuštěnou čokoládu opatrně smícháme s vyšlehanými žloutky a pak pomalu vmícháme sníh z bílků.

  4. Směs přendáme do formy a dáme do vyhřáté trouby (180 stupňů) asi 25 minut.

  5. Koláč je hotový, když je povrh pevný, ale střed je stále takovy klepavý“ jako u Brownies. Podáváme buď teplé s ovocem nebo vychladlé s kopečkem šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!