Nedělní řízky utajené v omeletách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové řízky
koření gyros nebo jiné, které máme rádi
sůl
olej
na 1 omeletu:
1 vejce
2 lžíce mléka
50 g šunky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso na řízky naklepeme, osolíme, posypeme gyrosem a necháme uležet.

  2. Uděláme si omeletu z vajec, mléka, trošku soli, našleháme a přidáme nakrájenou šunku, opečeme na malém množství oleje v pánvi a přendáme na nahřátý talíř.

  3. Do pánve od omelety si přidáme trochu oleje, osmažíme řízky z obou stran do měkka a položíme na polovinu omelety, druhou půlkou řízek překryjeme.

  4. Do výpeku dáme trošku soli a vody, necháme vyvařit na potřebné množství šťávy a můžeme zalít vodou s rozšlehanou moukou-kdo chce, bude tak hustší. Hotovou šťávou polijeme omeletu s řízkem. K tomuto řízku si můžeme udělat jako přílohu fazolky (kdo je má rád).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!