Nedělní mls

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6-8 větších brambor
6 plátků vepřové plece
1 cibule
8 stroužků česneku
1 bílý jogurt
250 ml smetany
2 vejce
sůl
pepř
drcený kmín
oregano
1 brokolice
200 g eidamu
olej
sádlo na vymazání zapékací mísy

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme olej, bílý jogurt, nahrubo nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek,sůl, pepř, kmín a bazalku.

  2. Přidáme plátky vepřového, promícháme a dáme přes noc odležet do lednice.

  3. Brokolici rozdělíme na růžičky, dáme do osolené vroucí vody na cca 5 minut, pak necháme okapat.

  4. Na dno zápékací mísy dáme na plátky nakrájené brambory, na ně plátky vepřového. Pak přidáme brokolici, zasypeme nastrouhaným sýrem, zakryjeme vrstvou brambor.

  5. Vejce rozšleháme se smetanou, přelijeme přes brambory. Dáme péct zakryté na 200°C na cca 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!