Napité řízečky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 řízky z jakéhokoliv masa
strouhanka
1-2 vejce (dle počtu řízků)
sůl
pepř
1 kostka bujonu
1/2 l vody
olej
10 dkg másla (cca menší půlka kostky másla)

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do mísy se strouhankou, ve které je naklepeme tak, abychom do nich vbouchali co nejvíc strouhanky.

  2. Když je maso dobře strouhankou obalené, protáhneme je v rozšlehaném vajíčku a osmažíme zprudka na oleji asi 2 minuty z každé strany.

  3. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s půl kostkou másla (cca těch 10 dkg) a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme máslovým vývarem z bujonu.

  4. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Pokud máme máslové šťávy více, použijeme ji do šťouchaných brambor, které podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!