Nakládaný balkán
Recepty, SýrySuroviny
- 500 g Balkánský sýr v nálevu
- 100 g Sušená rajčata v oleji
- 100 g Řapíkatý celer
- Feferonová pasta podle chuti
- Olivový olej jen podle potřeby
Postup Nakládaný balkán
Postup přípravy receptu
-
Balkánský sýr necháme okapat a nakrájíme ho na kostičky.
Celer oloupeme a nakrájíme úplně najemno, rajčata ocedíme na sýr a na drobno nakrájíme. Kdo má rád, přidá feferonkovou pastu.
Promícháme, když je potřeba a také podle chuti přidáme olivový olej.
Nandáme do sklenice, uzavřeme a necháme alespoň jeden den v ledničce odstát. Lépe je dva až tři dny.
Feferonovou pastu si děláme, ale dá se koupit. Kdo má rád, přidá si olivy, jak je na druhém obrázku.