Nakládané Hermelíny

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1 cibule
2 stroužky česneku
5 oliv
1 čerstvá paprika
2 Hermelíny
300 ml oleje
2 feferonky
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
lžička provensálského koření
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny podélně rozkrojíme na poloviny a jejich vnitřní část pomažeme rozetřeným česnekem.

  2. Olej ve skleničce smícháme s nadrceným pepřem a novým kořením, přidáme sůl, feferonky a provensálské koření.

  3. Z papriky odkrojíme 4 cca centimetrové kroužky, z cibule taktéž. Olivy pokrájíme na plátky.

  4. Do vhodné nádoby střídavě vrstvíme: papriku, cibuli, olivy, půlku Hermelínu (pomazanou stranou navrch) a proléváme olejovou zálivkou. Poslední Hermelín položíme obráceně a dolijeme olejem tak, aby nic nekoukalo.

  5. Uložíme na týden do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!