Nakládaná vepřová kýta

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků z vepřové kýty (kotlety)
1 lžička soli
1 lžička pepře
1 lžička solamylu
1 lžička worchesterové omáčky
2 stroužky česneku
1/2 lžičky majoránky
1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky sladké papriky
2 vejce
3 lžičky kečupu
4 lžičky oleje

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme.

  2. Vejce rozšleháme,přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme.

  3. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin.(Čím déle je maso naloženo tím je křehčí).

  4. Naložené maso osmahneme na tuku asi 2-3 minuty z každé strany. Podáváme s topinkou,nebo brambory doplněné volským okem a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!