Nadýchané lívanečky s jablky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 velké jablko
1 vejce
3 lžíce krupicového cukru
270 g hladké mouky
2 rovné lžičky prášku do pečiva
250 ml mléka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a pak jen vařečkou postupně přimícháváme střídavě po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva a po troškách mléko.

  2. Do promíchaného těsta nasypeme malé kostičky oloupaného jablka.

  3. Pánvičku vytřenou jen slabě olejem nejprve silně rozpálíme, ale jakmile do ní naložíme těsto a rozetřeme do podoby lívanečků, teplotu snížíme. Těsto je poměrně hutné a proto je potřeba je oboustranně dobře propéct. Těsto dobře drží tvar, netřeba používat lívanečník.

  4. Hotové můžeme sypat skořicovým cukrem, my je máme raději s brusinkami nebo malinovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!