Nadýchaná banánová buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 vejce
4 banány - 500 g dužiny
250 g mléka
200 g oleje
500 g polohrubé mouky
1,5 prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice nebo dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr a vejce do husté pěny. Při nejmenších otáčkách šlehače vmícháme rozmačkané banány. Pak přidáváme střídavě a po částech olej, mléko a mouku se skořicí, ale do posledního dílu mouky, kterou přidáme nakonec, vmícháme prášek do pečiva.

  2. Hluboký plech s okraji vyložíme papírem na pečení, vylijeme těsto, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Na horkovzduch cca 35 - 40 minut při teplotě 155°C - 160°C.

  3. Na povrchu stačí buchtu jen pocukrovat nebo použijeme např. čokoládovou polevu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!