Nádivka ze zeleniny a kuskusu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g mražené zeleniny (nebo přiměřené množství zeleniny pečené)
necelý hrnek kuskusu
zeleninový vývar
2 stroužky česneku
hrst smažené sušené cibule
půl hrnku strouhaného parmazánu (nebo jiného sýra)
máslo
provensálské koření
sůl
pepř
3 vejce
sádlo (máslo, olej) na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme zeleninu jako přílohu - rozmrzlou podusíme na trošce másla, dáme česnek, okořeníme a osolíme. Můžeme použít i směs pečené zeleniny.

  2. Kuskus zalijeme vroucím vývarem, pokud nemáme vývar, promícháme ho se stejným kořením, jaké jsme použili do zeleniny a v hrnci zalijeme vroucí vodou - asi centimetr nad kuskus. Promícháme, přiklopíme a necháme deset minut nasáknout tekutinu. Pak zlehka dvěma vidličkami načechráme.

  3. Trochu zchladlý kuskus promícháme se zeleninou, přidáme žloutky, cibuli, strouhaný sýr a podle chuti dokořeníme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a přemístíme do vymazané formy.

  4. Pečeme asi 20-25 minut v troubě vyhřáté na 170 st. Podávat můžeme se salátem jako samostatné jídlo. Můžeme ale použít i všude tam, kde se nádivka používá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!