Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 jarní kuřátka (500 g)
100 g (tenkých plátků) slaniny
80 g másla
hovězí bujón nebo vývar
Nádivka:
150 g kuřecích játer
3 mladé cibulky
30 g másla
2 rohlíky
2 vejce
1 dl mléka
sůl
pepř
majoránka
1 PL nasekané petrželka
Petrželové brambory:
1 kg brambor
4 PL panenského olivového oleje
2 stroužky nadrobno nakrájeného česneku
svazek nasekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Játra a cibulku pokrájíme na drobné kousky a vše na másle orestujeme. Rohlíky nakrájíme navlhčíme v mléce a vymačkáme. Smícháme s vychladlými játry, žloutky a ochutíme solí a pepřem. Přidáme z bílků sníh, majoránku a nasekanou petrželku.

  2. Kuřátka omyjeme, osušíme, nasolíme a naplníme nádivkou. Kuřátka poklademe slaninou a převážeme kuchyňskou nití jako balíček. Dáme do pekáčku s máslem, podlijeme vývarem a pečeme asi 1 hodinu.

  3. Brambory oloupeme (pokud mají pěknou slupku, není to nutné), nakrájíme na měsíčky a ve vyšším plechu je promícháme s citrónovou šťávou, olejem a česnekem, osolíme.

  4. Podlijeme trochou teplé vody a dáme do trouby ke kuřátkům na spodní mřížku péci. Občas obrátíme, pečeme asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!