Nadívaná holoubátka

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 ks holoubat
1 ks cibule
1 ks rohlíku (veky či housky)
2 ks vejce
2 lžíce mléka
10 dkg slaniny
trochu másla
sůl
mletý pepř
kmín celý
muškátový oříšek
případně vnitřnosti z holoubátek
jarní cibulka
paprika mletá
čerstvá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Nádivka: Do nádoby, kterou si vyberete:-) (třeba mísa), dáme najemno nakrájenou cibuli (můžete dát i červenou, kvůli barvičkám), na kostky nakrájené pečivo, přidáme mléko, vejce,osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Do základu nádivky můžete pro barevnost a chuť přidat najemno nakrájené vnitřnosti, jarní cibulku, petržel aj.

  2. Směs promícháme.

  3. Holoubátka opláchneme, osolíme, naplníme připravenou směsí.

  4. Přes křidélka poklademe plátky slaniny, aby se nám nepřipalovala. Klademe do pekáče na máslo, slaninou dospod.

  5. Nakonec holoubata posypeme kmínem. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dáme péci do předehřáté trouby cca na 180°C 60 minut.

  6. Během pečení otočíme a podléváme.Můžeme podávát se zelím, knedlíkem či jen s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!