Nadívaná holoubátka
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 ks holoubat
- 1 ks cibule
- 1 ks rohlíku (veky či housky)
- 2 ks vejce
- 2 lžíce mléka
- 10 dkg slaniny
- trochu másla
- sůl
- mletý pepř
- kmín celý
- muškátový oříšek
- případně vnitřnosti z holoubátek
- jarní cibulka
- paprika mletá
- čerstvá petržel
Postup Nadívaná holoubátka
Postup přípravy receptu
-
Nádivka: Do nádoby, kterou si vyberete:-) (třeba mísa), dáme najemno nakrájenou cibuli (můžete dát i červenou, kvůli barvičkám), na kostky nakrájené pečivo, přidáme mléko, vejce,osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Do základu nádivky můžete pro barevnost a chuť přidat najemno nakrájené vnitřnosti, jarní cibulku, petržel aj.
Směs promícháme.
Holoubátka opláchneme, osolíme, naplníme připravenou směsí.
Přes křidélka poklademe plátky slaniny, aby se nám nepřipalovala. Klademe do pekáče na máslo, slaninou dospod.
Nakonec holoubata posypeme kmínem. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dáme péci do předehřáté trouby cca na 180°C 60 minut.
Během pečení otočíme a podléváme.Můžeme podávát se zelím, knedlíkem či jen s bramborem.