Nabírané knedlíky se zelím a uzeným

Recepty, Ostatní

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1 vejce
2 dl mléka
20 g droždí
sůl
cukr
sáček nebo sklenice kysaného zelí
350 g uzeného masa

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit uzené maso, do druhého hrnce zelí.

  2. Mouku prosijeme do mísy, přidáme vejce, mléko, droždí, špetku soli a cukru. Zaděláme těsto na knedlíky, které nesmí být ani tuhé, ani řídké. Necháme 20 minut kynout.

  3. Do velkého hrnce dáme osolenou vodu. Když začne vřít, vykrajujeme lžící z těsta kuličky, házíme do vody, vaříme 7 minut. Každý knedlíček propíchneme párátkem.

  4. Hotové knedlíky vložíme do velké mísy, přidáme na kostičky nakrájené uvařené uzené maso a pokrájené zelí.

  5. Smícháme dohromady a ještě podle chuti přisolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!