Myslivecké roštěnky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí roštěné
1 lžíce hladké mouky
1,5 dl masoxu nebo masového vývaru
petrželová nať
mletý černý pepř
sůl
150 g žampionů
1 cibule
1 stroužek česneku
50 g másla
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, tuk na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.

  2. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a několik minut povaříme.

  3. Žampiony nakrájené na plátky a jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme prolisovaný česnek, kmín, sůl a přikryté dusíme do měkka.

  4. Šťávu nalijeme na roštěnky, obložíme houbovou směsí a posypeme nasekanou petrželovou natí. Podáváme s brambory nebo opékanými brambory. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!