Myslivecké brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 uvařených brambor
2 hrnky nadrobno pokrájených hub
2 nožičky uzené klobásy
sůl
pepř
sušená paprika
1/2 hlávky bílého zelí
tuk na vymazání zapékací misky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Do zapékací misky vymazané tukem klademe střídavě vrstvu brambor, hub a na kostičky nakrájené klobásy. Jednotlivé vrstvy osolíme, opepříme a posypeme paprikou.

  3. Na brambory navršíme jemně pokrájené zelí, zalijeme bešamelovou omáčkou a ve vyhřáté troubě zvolna zapečeme.

  4. Bešamelová omáčka: Z rozehřátého másla a z mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem, dobře rozšleháme a povaříme. Nakonec vmícháme citrónovou šťávu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!