Můj nej Cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 130-170 g sušenky Esíčka
- asi 60 g másla
- Náplň:
- 600 g smetanového sýra (riccota mascarpone)
- 1 kelimek zakysane smetany
- lžice zakysané smetany (na potřeni dortu)
- 3-4 vejce
- 230 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- citronová štáva z1/2 malého citronu
- citronová kůra z 1/2 malého citronu
- poleva:
- 250 g mražených jahod
- lžička kukuřičného škrobu
- cukr (podle kyselosti jahod)
Postup Můj nej Cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Troubu predehrejeme na 180 stupnu. Susenky rozdrtime nadrobno, pridame pokrajene maslo a promichame. Susenkovy zaklad upechujeme na dno dortove formy a dame na deset minut zapect do trouby.
Do misy dame syr, zakysanou smetanu, vejce, mouckovy a vanilkovy cukr, citronovou kuru a stavu a promichame metlickou, abychom meli hladkou hmotu. Nechame chvili odstat a nalijeme na susenkovy zaklad. Vratime do trouby a peceme 30 minut bez otevirani trouby. Po teto dobe musime kontrolovat cheesecake kazdou chvili - jakmile budou okraje dortu tuhe a uvnitr se bude chvet jako pudink, vypneme troubu, pootevreme dvirka a kolac v ni nechame vychladnout.
Vychladly dort vyndame z formy, potreme jej zakysanou smetanou a dame do lednice.
Pred podavanim svarime v kastrulku jahody s trochou vody, skrobem a pripadne cukrem. Stava by mela byt husta a leskla a polevame ji vychlazeny cheesecake.