Můj nej Cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
130-170 g sušenky Esíčka
asi 60 g másla
Náplň:
600 g smetanového sýra (riccota mascarpone)
1 kelimek zakysane smetany
lžice zakysané smetany (na potřeni dortu)
3-4 vejce
230 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
citronová štáva z1/2 malého citronu
citronová kůra z 1/2 malého citronu
poleva:
250 g mražených jahod
lžička kukuřičného škrobu
cukr (podle kyselosti jahod)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu predehrejeme na 180 stupnu. Susenky rozdrtime nadrobno, pridame pokrajene maslo a promichame. Susenkovy zaklad upechujeme na dno dortove formy a dame na deset minut zapect do trouby.

  2. Do misy dame syr, zakysanou smetanu, vejce, mouckovy a vanilkovy cukr, citronovou kuru a stavu a promichame metlickou, abychom meli hladkou hmotu. Nechame chvili odstat a nalijeme na susenkovy zaklad. Vratime do trouby a peceme 30 minut bez otevirani trouby. Po teto dobe musime kontrolovat cheesecake kazdou chvili - jakmile budou okraje dortu tuhe a uvnitr se bude chvet jako pudink, vypneme troubu, pootevreme dvirka a kolac v ni nechame vychladnout.

  3. Vychladly dort vyndame z formy, potreme jej zakysanou smetanou a dame do lednice.

  4. Pred podavanim svarime v kastrulku jahody s trochou vody, skrobem a pripadne cukrem. Stava by mela byt husta a leskla a polevame ji vychlazeny cheesecake.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!