Můj medovník
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3 vejce
- 300 g krystalového cukru
- 1 ztužený rostlinný tuk
- 3 lžíce medu
- 1 lžička jedlé sody
- 400 g hladké mouky
- Krém:
- 1 kondenzované slazené mléko
- 3/4 nesoleného másla
- 1 větší kysaná smetana
- cukr
Postup Můj medovník
Postup přípravy receptu
-
Vejce, cukr, rostlinný tuk, med, sodu a hladkou mouku dáme do mísy a ve vodní lázní vymícháme vláčné těsto.
Mícháme, dokud těsto nezkaramelizuje (trvá chvilku - těsto začne trošičku hnědnout).
Sundáme z vodní lázně, dáme část těsta na pečicí papír a vařečkou nebo lžíci rozetřeme z těsta tenkou placku.
Dáme do trouby vyhřáté na 180°C na 5-10 minut.
Mezitím si na dalším pečicím papírů vytvoříme další placku a postupujeme stejně dokud jich nemáme sedm.
Prochladlou placku pak dáme na talíř a nejprve pomažeme krémem z vyšlehaného kondenzovaného mléka a másla, přiklopíme druhou plackou a tu pomažeme krémem z kysané smetany a cukru. Pokračujeme dokud nespotřebujeme šest plácek.
Poté celý dort pomažeme zbylým krémem (i po stranách).
Poslední placku rozdrobíme a posypeme ji celý dort. Celý dort dáme minimálně na 24 hodin uležet.