Můj medovník

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
300 g krystalového cukru
1 ztužený rostlinný tuk
3 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
400 g hladké mouky
Krém:
1 kondenzované slazené mléko
3/4 nesoleného másla
1 větší kysaná smetana
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr, rostlinný tuk, med, sodu a hladkou mouku dáme do mísy a ve vodní lázní vymícháme vláčné těsto.

  2. Mícháme, dokud těsto nezkaramelizuje (trvá chvilku - těsto začne trošičku hnědnout).

  3. Sundáme z vodní lázně, dáme část těsta na pečicí papír a vařečkou nebo lžíci rozetřeme z těsta tenkou placku.

  4. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C na 5-10 minut.

  5. Mezitím si na dalším pečicím papírů vytvoříme další placku a postupujeme stejně dokud jich nemáme sedm.

  6. Prochladlou placku pak dáme na talíř a nejprve pomažeme krémem z vyšlehaného kondenzovaného mléka a másla, přiklopíme druhou plackou a tu pomažeme krémem z kysané smetany a cukru. Pokračujeme dokud nespotřebujeme šest plácek.

  7. Poté celý dort pomažeme zbylým krémem (i po stranách).

  8. Poslední placku rozdrobíme a posypeme ji celý dort. Celý dort dáme minimálně na 24 hodin uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!