Můj boršč v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 400 - 500 g vepřové plecko
- 500 g hlávková kapusta - zelí
- 2 - 3 ks červená repa
- 2 ks brambory
- 1 mrkve
- 1 petržel
- celer kousek
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 ks bobkového listu
- černé koření
- pepř
- sůl
- 200 ml rajčatové šťávy
- mouka na zahuštění
- voda
- kostka masoxu
- zakysaná smetana na servírování
Postup Můj boršč v PH
Postup přípravy receptu
-
Mäso pokrájame na kocky, kapustu na rezance, cibuľu na drobno, všetku zeleninu na kocky cca 1x1 cm.
Dáme do PH, osolíme, okoreníme - opatrne!
Pridáme bobkový list, paradajkovú šťavu, rozdrobíme masox, zalejeme vodou - aby všetko bolo zakryté.
Nastavíme HIGH 5 hod. Necháme variť, nevšímame si PH.
Potom premiešame, zmiešame trochu polohrubej múky so studenou vodou, vlejeme do hrnca, pridáme horúcu vodu, premiešame a dochutíme. Ešte varíme HIGH ďalších 30 min. Nepridávame žiaden olej, masť, mäso obsahuje mastnoty dostatok. Mäso je krásne mäkké, zelenina sa vôbec nerozvarí.