Muffiny s brusinkami a kandovanou pomerančovou kůrou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
70 g másla
3 vejce
150 ml mléka
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
strouhaná citronová kůra
špetka soli
1 polévková lžíce rumu
50 g sušených brusinek
50 g kandované pomerančové kůry
50 g vlašských ořechů
Poleva:
1 tyčinka Ledových kaštanů extra hořkých
2 polévkové lžíce zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme máslo, cukr a žloutky do pěny. Přidáme vanilkový cukr, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl, rum a citronovou kůru. Vypracujeme hladké těsto, do kterého vmícháme brusinky, nakrájenou pomerančovou kůru a nahrubo nasekané vlašské ořechy. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  2. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme těstem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C, přibližně 35 min.

  3. Čokoládu rozehřejeme a vmícháme zakysanou smetanu. Polevou zdobíme vychladlé muffiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!