Muffiny bílkovo-sýrové

Recepty, Předkrmy

Suroviny

120 g nahrubo nastrouhané nivy
120 g najemno nastrouhaného eidamu
30 g najemno nakrájené šunky (lze úplně vynechat)
1 lžíce najemno nakrájené zelené petrželky
4 bílky (můžeme použít až 6 ks)
trošku oleje na vymazání formiček
silikonové formičky na muffiny

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme všechny uvedené suroviny.

  2. Vzniklou směsí naplníme z lehounka vymazané formičky. Do velkého, širšího kastrolu dáme horkou vodu ve výši cca 5 cm, vložíme pařák na napařování knedlíků a naplněné formičky položíme na něj. Přikryjeme poklici, kterou si předem obalíme ve větší utěrce, aby nám později vytvořená pára nekapala přímo do bílkové směsi. Od doby varu“paříme“15 minut. (Můžeme vyzkoušet špejlí, pokud na ni hmota neulpí, máme hotovo).

  3. Poté necháme v hrnci zchládnout a pak podáváme s pečivem. Nebo uložíme do lednice a konzumujeme později. Muffiny jsou chutné i na druhý den.

  4. Pokud vlastníme parní hrnec, postupujeme stejně, jen naplněné formičky ničím nepřekrýváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!