Mrkvový dort (vegan)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Na těsto:
2 hrnky mouky (můžeme mixnout polohrubou a jemnou) ideláně používám špaldovou nebo bezlepkovou
3 hrnky nastrouhané mrkve
3/4 hrnku oleje
1 hrnek podrcených vlašáků
1/2 hrnku cukru
nahradit 4 vejce
2 lžičky sody
2 lžičky kypřícího prášku
sůl
skořice
vanilkový extrakt
Na krém:
hrnek namočených kešu
1 plechovka kokosového mléka
vanilkový cukr podle chuti
1 ČL vanilkového aroma

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme všechny sypké ingredience, promícháme a přidáme tekuté a mrkev.

  2. Vejce nahrazuji Vajajitem. Popravdě si myslím, že by se nic nestalo, kdyby ve směsi vajíčka“ nebyla.

  3. Směs zpracujeme a nalijeme do formy.

  4. Pečeme na 180 stupňů zhruba hodinu.

  5. Po upečení necháme korpus odpočinout, ideální je ho upéct den předem a nechat hezky vychladit.

  6. Na krém potřebujeme alespoň 2 hodiny namočené kešu ořechy a vychlazené (ideálně přes noc) kokosové mléko.

  7. Jestliže kokosové mléko dostatečně neztuhne a už jsme ho zkoušeli šlehat, tak ho stačí dát v nádobě chvíli ztuhnout do mrazáku a pak pokračovat.

  8. Krém necháme chvíli odpočinout v lednici.

  9. Když máme korpus vychladlý, tak na něj nainstalujeme krém. Můžeme ho dát jen nahoru, ale já ho vždy dávám i dovnitř.

  10. Hotový dort posypeme nadrcenými oříšky a necháme odpočinout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!