Mrkvový dort s želé Pedro

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
180 g třtinového cukru
1 lžička javorového sirupu
240 g polohrubé mouky
1,5 rovné lžičky kypřící sody
1,5 rovné lžičky prášku do pečiva
1 vrchovatá lžička skořice
200 ml oleje
7 mrkví nastrouhaných nahrubo
špetka soli
Krém:
600 g smetanového termizovaného sýru typu lučina
120 g másla
160 g moučkového cukru (nebo podle chuti)
1 lžička javorového sirupu
trocha citronové šťávy
3 různé potravinářské barvy
2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte si troubu na 180´C a vyndejte máslo z lednice. Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl, skořici) a přidejte k vaječné směsi. Pak postupně zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Nalijte do formy a pečte přibližně hodinu (otestujte špejlí). Nechte vychladnout ve formě.

  2. Máslo vyšlehejte s cukrem, sirupem a lučinou dohladka. Citronovou šťávou dolaďte chuť. Rozdělte krém do čtyř misek v poměru 2:1:1:1. Misku s dvojnásobně větším množstvím krému, než mají ostatní tři, dejte stranou - ta zůstane bezbarvá a bude sloužit k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvami.

  3. Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízněte. Jednotlivá patra namažte barevnými krémy a poté celý dort zvenku bezbarvým krémem. Ozdobte medvídky Pedro Tutti Frutti podle vaší fantazie. Nechte vychladit v ledničce, ideálně přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!